Darmtherapie

Dat opgeblazen gevoel, continu nadenken over wat je wel (of niet) kunt eten, diarree of juist verstopping en je moe en futloos voelen. Iets wat voor een ander misschien vanzelfsprekend is, kan voor jou als een hele opgave voelen. Niet zomaar uit eten kunnen gaan met vrienden of je niet meer prettig voelen in je favoriete kleding. Steeds weer zoeken naar de dichtstbijzijnde wc. Zodra je wakker wordt begint het gerommel al. Het maakt je onzeker en moedeloos. Eén ding weet je zeker; dit kan zo niet langer. Tijdens mijn 1:1 Darmherstel Traject zorg ik er met een darmtherapie plan op maat voor dat jij je weer in balans voelt.

Ervaar jij één of meerdere van deze darmklachten?

Of klachten die (in)direct het gevolg kunnen zijn van darmklachten zoals:

Lees dan verder!

Darmtherapie door Irene Vromans

Met het Darmherstel Traject krijg je weer grip op je lijf en je leven

In 6 maanden tijd begeleid ik jou 1:1 naar een klachtenvrij leven waarbij je je weer energiek en gezond voelt! Waarom 6 maanden? Omdat er geen quick fix bestaat om PDS te herstellen. Het is een lifestyle die je jezelf kunt aanleren met (gelukkig) slechts eenvoudige aanpassingen. Als orthomoleculair darmtherapeut help ik je daarbij.

Uniek aan mijn werkwijze is dat ik het holistische met het wetenschappelijke combineer. Hoe dat er precies uitziet in de praktijk? Vanuit holistisch oogpunt beschouw ik jouw lichaam als één geheel. Ik kijk dus altijd verder dan alleen ‘de klacht’. Vanuit het wetenschappelijke duik ik op basis van labonderzoeken en vragenlijsten de diepte in. Met deze gouden combi stel ik een persoonlijk behandelplan en voedingsadvies voor je samen.

Daarbij ga ik altijd voor duurzaam resultaat. Wat heb je er immers aan als je een paar weken later weer terug bij af bent? Ik zorg ervoor dat je die nieuwe gewoontes moeiteloos kunt volhouden, waardoor je weer grip krijgt op je lijf én je leven.

Het proces van jouw herstel

Ben je er klaar voor om alles te leren over het gezond en duurzaam herstellen van je darmen? Niet alleen zodat je je vandaag beter voelt, maar voor altijd? Zo pakken we het aan:

1: KICK-OFF

Ieder traject start met een kick-off. Tijdens dit consult nemen we ruim de tijd om jouw klachten te bespreken. Je kunt alle vragen stellen die je hebt, ik leg mijn behandelmethode aan je uit en je krijgt instructies voor het afnemen van het ontlastings- en bloedonderzoek.

2: BEHANDELPLAN

Zodra de uitslag van het laboratorium binnen is, hebben we ons tweede consult. Je ontvangt jouw persoonlijke behandelplan, waarmee we stapsgewijs jouw klachten aan gaan pakken

3: DARMVRIENDELIJKE BASIS

Alleen onderzoek is niet voldoende, daarom besteden we tijdens het hele traject uitgebreid aandacht aan jouw huidige voedingspatroon. Ik geef je praktische tips en adviezen die je direct kunt toepassen in je dagelijkse leven, zonder dat je al te veel moet inleveren op je comfort en guilty pleasures. Samen creëren we een darmvriendelijke basis waar je de rest van je leven plezier van hebt.

4: BIJSTURING & COACHING

Gedurende het hele traject hebben we nog vier keer een online 1:1 consult. Tijdens deze vier consulten bespreken we hoe het met je gaat en indien nodig sturen we het behandelplan bij. Zo gaan we samen voor het beste resultaat. Tijdens het hele traject ben ik er voor je via de mail en WhatsApp.

Het Darmherstel Traject

6 MAANDEN 1:1 BEGELEIDING MET DUURZAAM RESULTAAT

 • uitgebreid labonderzoek
 • intake consult (60 min)
 • advies consult (45 min)
 • 4 online vervolgconsulten (25 min)
 • persoonlijk behandelplan 100% afgesteld op jouw situatie
 • darmvriendelijk voedingsadvies
 • 1x neuro4profiel

3 TERMIJNEN VAN €520
 • uitgebreid labonderzoek
 • intake consult (60 min)
 • advies consult (45 min)
 • 4 online vervolgconsulten (25 min)
 • persoonlijk behandelplan 100% afgesteld op jouw situatie
 • darmvriendelijk voedingsadvies
 • 1x neuro4profiel
 • BONUS: 1 extra neuro4profiel na 6 maanden
IN 1X BETALEN €1495
BESPAAR €65

Wat als je vandaag de eerste stap zet om van je darmklachten af te komen?

Dan kan jouw leven er over 6 maanden zo uit zien

Na een heerlijke nacht sta je ‘s ochtends energiek op om iets leuks uit de kast te trekken. Een mooi jurkje of dat nieuwe jumpsuit, je kunt alles weer aan! Want van die opgeblazen buik heb je al weken geen last meer. In de keuken geniet je van een heerlijk ontbijtje. Je weet precies wat je moet eten om je darmen rustig te houden en bent er dankzij het traject achter gekomen dat je eigenlijk nog uit heel veel lekkers kunt kiezen. Voor jou geen beperkingen dus of iedere dag hetzelfde.

Op je werk hoef je die lange meeting niet steeds te onderbreken omdat je naar het toilet moet. Je voelt je relaxed en zelfverzekerd! En ‘s avonds heb je zelfs nog energie over om met je vriendinnen uit eten te gaan. Na een gezellig diner plof je tevreden op de bank. Zo goed heb je je in geen tijden niet gevoeld. Kortom; je hebt een klachtenvrij leven waarin je gewoon jezelf bent! Het is er ook voor jou.

Hi, ik ben Irene

Als gediplomeerd orthomoleculair darmtherapeut & hormoontherapeut zet ik voeding in als medicijn om spijsverteringsklachten te behandelen. Zelf heb ik jarenlang darmklachten gehad. Toen de huisarts eenmaal de diagnose ‘prikkelbare darm syndroom’ had gesteld, kon hij niet veel meer voor mij doen. Ik moest er maar mee leren leven.

Maar daar nam ik geen genoegen mee. Het was het begin van een lange zoektocht, tot ik uiteindelijk op de orthomoleculaire voedingsleer stuitte en dit ging studeren. Ik werd mijn eigen therapeut en ontdekte dé oplossing voor mijn PDS. Inmiddels ben ik al jaren klachtenvrij en heb ik een succesvolle, holistische methode ontwikkeld waarmee ik andere vrouwen help met hun darmklachten.

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Darmtherapie in mijn praktijk bestaat uit een persoonlijk darmherstel plan, opgesteld aan de hand van laboratoriumonderzoeken (zoals ontlasting- en bloedonderzoek), een eetdagboek en verdiepende vragenlijsten. Het traject dat hieruit voortkomt bestaat uit 4 fasen:

 

1 Voorbereiding & ondersteuning

2 Opruimen & afvoeren

3 Opbouw & herstel

4 Stabilisatie & onderhoud

Als darm- en hormoontherapeut richt ik mij in het bijzonder op vrouwen. Ik sta daarin dicht bij je, omdat ik zelf ook jarenlang last heb gehad van darmklachten. Ik weet hoe het voelt als je leven wordt beheerst door je buik. Ik ben dus niet alleen professional, maar ook ervaringsdeskundige. Je hoeft voor dit traject niets voor te bereiden. Wel raad ik je aan om een open houding aan te nemen en ervoor te zorgen dat je gemotiveerd bent om te veranderen. Ik ga je aan het werk zetten! Maar geen zorgen; ik begeleid je tijdens het hele proces en zorg ervoor dat je je einddoel behaald. Aan het einde van het traject ben je trots op jezelf!

Wist je dat je darmen ook wel je ‘tweede brein’ worden genoemd? Ze zijn een afspiegeling van de hersenen (zelfs qua uiterlijk lijken ze op elkaar) en ze hebben dezelfde type cellen, receptoren en werkzame stoffen. Maar liefst 90% van het contact tussen je darmen en je hersenen loopt van de darmen naar de hersenen en niet andersom. Je darmen zorgen behalve voor de vertering van voedsel ook voor je immuunsysteem en een gezonde hormonale balans. Kortom; je gezondheid begint in je darmen.

Het Darmherstel Traject duurt in totaal 6 maanden. Er bestaat nu eenmaal geen quick fix voor PDS. Ik ga altijd voor duurzaam resultaat.

Hoe snel je het effect van darmtherapie merkt is voor iedereen anders. Ik kan daar geen tijd voor garanderen. Maar het kan heel snel gaan. Sommigen van mijn cliënten ervaren na 2 weken meer rust in hun buik  doordat triggers worden aangepakt en de darmgezondheid doelgericht wordt hersteld.

Het intakeconsult vindt bij voorkeur plaats in mijn praktijk. Ik wil jou, de persoon achter de cliënt, graag beter leren kennen en dat kan het beste tijdens een persoonlijk gesprek. De 4 vervolgconsulten vinden online plaats.

Als darmtherapeut onderscheid ik mij van anderen door mijn uitgebreide werkwijze. Met alleen laboratoriumonderzoek of enkel gericht voedingsadvies kom je namelijk niet ver. Dat is niet voldoende om achter de oorzaak van jouw PDS te komen. Daarom combineer ik uitgebreid onderzoek altijd met persoonlijke begeleiding en test ik meer dan andere collega’s, omdat je alleen zo kunt ontdekken waar jouw triggers vandaan komen. Mijn bevindingen verwerk ik in een praktisch therapieplan gecombineerd met persoonlijk voedingsadvies, zodat je de rest van je leven weet hoe jij met PDS kan leven.

Ik werk met een uitgebreid laboratoriumonderzoek zodat ik echt de bron van je klachten aan kan pakken. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen. Het FODMAP dieet of glutenvrij eten, allerlei zakjes met probiotica en vezels. En misschien zelfs medicijnen. Maar het heeft allemaal niet gewerkt, anders was je niet hier op deze pagina. Dat komt omdat al deze remedies de oorzaak niet oplossen, ze behandelen de symptomen. In mijn trajecten onderzoek ik dan ook zoveel mogelijk oorzaken van jouw darmklachten. En dat pak ik vaak veel uitgebreider aan dan de meeste therapeuten. Hierdoor kunnen we gelijk doelgericht aan de slag in het behandeltraject. Het is een investering aan de voorkant die zich uitbetaald door een snelle en gerichte aanpak.

Het Neuro4profiel is een vragenlijst op basis waarvan neurotransmitteradvies gegeven kan worden. Neurotransmitters zijn signaalstofjes die zenuwimpulsen overdragen tussen zenuwcellen en spiercellen. Enkele bekende neurotransmitters zijn seratonine  en dopamine. Deze neurotransmitters worden voor het grootste gedeelte in je darmen aangemaakt. Ze vormen dus dé link tussen je darmen en je brein en je darmgezondheid is dan ook heel belangrijk voor hoe jij je voelt. Het Neuro4profiel geeft inzicht in de balans tussen de 4 belangrijkste boodschapperstoffen van je hersenen en je zenuwstelsel.

Ja, in het behandeltraject worden supplementen voorgeschreven. Deze zijn niet in de prijs inbegrepen omdat ik op voorhand niet exact weet wat er in jouw darmen aan de hand is. Dit verschilt per persoon, waardoor de supplementen ook variëren per persoon en ze veranderen ook per fase van het behandeltraject. Het begin van het traject is meestal wat intensiever, de hoeveelheid supplementen neemt af gedurende de behandeling. Reken op ongeveer € 100,00 tot € 150,00 per maand voor de supplementen.

Nee, ik ben geen diëtist. Maar ik weet wel heel veel over voeding. Je krijgt van mij dus zeker advies over welke voeding wel en welke niet goed voor je is. Daarbij hou ik rekening met de resultaten van de onderzoeken. Ben je bang dat je iets niet lust? Geen zorgen. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij jouw huidige voedingspatroon te blijven. Ik leer je wat voor jou een buikvriendelijke manier van eten is, zodat je zelf kan bepalen wat je in een week wilt eten. 

Ja, dat is over het algemeen geen probleem. Ik zorg er altijd voor dat jouw persoonlijke plan van aanpak past binnen jouw thuissituatie. Wil je gezin bijvoorbeeld meedoen met jouw gezonde voedingspatroon? Heb je een drukke baan en weinig tijd (of zin) om te koken? En past gezonder eten binnen je budget? We bespreken het allemaal.

Nee, op dit moment wordt mijn darmtherapie nog niet vergoed.

 

Ik kan je helaas niet beloven dat je volledig van je darmklachten afkomt. Maar doordat ik altijd grondig op zoek ga naar de oorzaak van je klachten én we aan de slag gaan met je voeding, ervaart bijna 90% van mijn cliënten vermindering van de klachten. Je leert je lijf beter kennen en hebt meer grip op je klachten, waardoor je alle tools in handen hebt voor een rustige buik.