Hi, ik ben Irene

Je komt hier niet voor mij. Je komt hier voor jezelf, dat weet ik. Maar toch kan ik het me voorstellen dat je wilt weten wie je voor je hebt. We gaan immers 6 maanden intensief samenwerken; de diepte in om jouw klachten te onderzoeken, op zoek naar die blijvende oplossing. En dat is best een persoonlijke reis. Dan is het fijn om te weten dat ik, naast gediplomeerd orthomoleculair darm- & hormoontherapeut, ook ervaringsdeskundige ben.

Jarenlang werd mijn leven beheerst door mijn darmklachten

Ik weet dus (helaas) wat je doormaakt. Ook ik werd midden in de nacht wakker door buikkrampen. Dagelijks had ik last van een opgeblazen buik, vervelende windjes en een futloos gevoel. Ik had gewoon nergens energie voor (als je mij nu zou zien, dan is dat nauwelijks voor te stellen). En langzaam vond ik het steeds moeilijker om de deur uit te gaan. Eten werd een straf, in plaats van dat het iets lekkers en gezelligs was. Mijn sociale leven stond op een laag pitje en het liefst bleef ik thuis, dichtbij mijn wc.

Aan de buitenkant was er niets aan de hand

Mijn omgeving begreep mijn problemen niet, want ik zag er hartstikke gezond uit. Maar van binnen bepaalden mijn darmen mijn leven. De huisarts nam mijn klachten gelukkig serieus en constateerde het Prikkelbare Darm Syndroom. Maar daar hield het op. Ik moest er maar mee leren leven. Voor mij begon toen een lange zoektocht. Want dat mijn darmen prikkelbaar waren, dat voelde ik zelf ook wel. Wat voor mij belangrijker was, was hoe ik er vanaf kon komen! Ik wilde weer controle over mijn lijf, van de bank af komen en leuke dingen doen!

Ik werd mijn
eigen therapeut

Het eerste wat ik deed nadat ik wist dat ik PDS had, was Googlen. Want er moest toch een oplossing zijn voor dit probleem? En ik had sterk het gevoel dat het antwoord bij voeding lag. Het internet werd mijn beste vriend, maar daar werd ik niet veel wijzer van: moest ik nou wel brood blijven eten, of toch liever niet? En was havermout misschien de oplossing? Of moest ik toch maar voor een groene smoothie gaan? Wat ik ook deed; mijn darmklachten bleven. Tot ik op de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur stuitte. Ik werd mijn eigen therapeut en ontdekte dé oplossing voor mijn buikklachten.

Inmiddels ben ik al jaren klachtenvrij

Met hulp van mijn docenten ontdekte ik waarom mijn darmen zo prikkelbaar waren en wat ik kon doen om ze blij te maken. Inmiddels zit ik al jaren lekker in mijn vel! Ik kan dagelijks normaal naar het toilet, heb geen opgeblazen gevoel meer en word ’s nachts niet meer wakker van dat nare gevoel. Ik kan gewoon de deur uit en genieten van een etentje met vrienden. Mijn darmklachten bepalen mijn leven niet meer, doordat ik voor mezelf een gezond en darmvriendelijk voedingspatroon heb ontwikkeld. Het is de basis geworden van de succesvolle methode waarmee ik inmiddels vele andere vrouwen van hun darmklachten heb afgeholpen.

Je hoeft er dus niet mee te leren leven

De diagnose PDS krijgt nog steeds vaak de stempel ‘leer er maar mee leven’. Maar je hoeft hier echt geen genoegen mee te nemen. Dat verzeker ik je. Mijn visie is dat wanneer je eenmaal weet wat de oorzaken zijn van je darmklachten, je doelgericht kunt werken naar een blijvende oplossing. Mijn aanpak is breed; holistisch en wetenschappelijk, want alleen met het aanpassen van je voedingspatroon kom je er niet. Daarom werk ik met uitgebreide laboratoriumonderzoeken. Ik test meer dan de meeste van mijn collega’s. Waarom? Omdat alleen een compleet plaatje zorgt voor een goed beeld en duurzaam resultaat. Tijdens mijn Darmherstel Traject begeleid ik je stap voor stap naar een klachtenvrij leven.

“MIJN KRACHT LIGT IN RUST, IK LAAT ME NIET SNEL GEK
MAKEN. IK BEN GEDULDIG EN EEN DOORZETTER,LAAT ALLES
OP ME AFKOMEN EN GEEF NIET SNEL OP.
DIE ENERGIE GEEF IK JOU IN MIJN TRAJECT”

Als ik het kan, kan jij het ook

4x KENNISMAKEN MET IRENE

Misschien denk je nu; Irene heeft vast makkelijk praten, die blijft zeker vanzelf gezond? Maar mij lukt het ook niet om elke dag gezonde keuzes te maken. Zo heb ik bijvoorbeeld een caseïne allergie, waardoor ik niet zo goed tegen zuivelproducten kan. Toch vind ik een bakje yoghurt in de ochtend of geraspte kaas over een ovenschotel zo lekker! Dan neem ik die rommelende darmen maar even op de koop toe. Ik kan daar inmiddels goed mee leven omdat het mijn leven niet meer beheerst. Daarnaast weet ik precies waar het vandaan komt én wat ik kan doen om mijn darmen weer rustig te krijgen. Als ik het kan, kan jij het ook!

Ik ben dol op lekker eten, sta graag in de keuken en probeer vaak nieuwe recepten uit. In de loop der jaren heb ik een heleboel kookboeken verzameld waar ik graag uit kook (en natuurlijk pluk ik regelmatig de lekkerste ideeën van het internet). Het leukste vind ik om samen met mijn gezin en vrienden lekker lang te tafelen. Écht genieten van eten dus, maar als het even kan wel gezond.

Ik hou van bewegen en ik begin de dag bijna altijd met een lange wandeling met de honden. Ook sport ik regelmatig. Ik ben een fanatiek crossfitter, zwem graag en doe regelmatig aan pilates. Het geeft mij de energie om alles uit het leven te halen.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind studeren en mezelf verder ontwikkelen ontzettend leuk. Daarom blijf ik mezelf bijscholen en workshops en verdiepingscursussen volgen op het gebied van darmen, voeding, hormonen, training en gezondheid. Ik hou dus niet alleen mijn conditie op peil, maar ook mijn kennis over een gezonde leefstijl.

De feiten op een rij:
zo ben ik opgeleid

Ik ben Orthomoleculair Therapeut, Darm- en Hormoontherapeut. Hierdoor heb ik een uitgebreide en brede kijk op voeding en gezondheid.

DIT ZIJN DE OPLEIDINGEN DIE IK HEB GEVOLGD:

 • Orthomoleculair Epigenitsch Therapeut, SOHF
 • Hormoontherapeut, HCN
 • Darmtherapie Specialist, RP Sanitas Humanus
 • Trainer Hormoonfactor, Sonnevelt Opleidingen
 • Gewichtsconsulent, Sonnevelt Opleidingen
 • HBO Medische Basiskennis, SOHF/Total Health Academy

VERDER VOLGDE IK ONDER ANDERE DEZE BIJSCHOLINGS- EN VERDIEPINGSCURSUSSEN:

 • Ketogene Therapie, Ketogeen Instituut Nederland
 • Masterclass Neurotransmitters, Cell Care Academy
 • Orthomoleculair Specialist: Gewicht, SOHF
 • Orthomoleculair Specialist: Sport, SOHF
 • Orthomoleculair Specialist: Immuniteit, SOHF
 • Bijscholing: Intermittent Fasting, SOHF
 • Voeding en Hormonen, SOHF
 • Darmvitaal, Sonnevelt Opleidingen
 • Voeding voor de darmen, Total Health Academy
 • MBK: Darmfunctie en ontstekingen in het lichaam, Total Health Academy

 

Ik zet al mijn kennis met liefde voor je in. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Plan vrijblijvend een gratis kennismaking in.