Recepten

Bananen brood

Dit is voor mij een recept uit de ‘oude doos’ toen ik zelf nog volledig glutenvrij at. Ik vind het een van de lekkerste recepten van bananenbrood dat ik ooit gemaakt heb. Of het echt heel gezond is met een halve pot amandelpasta erdoor heen laat ik aan jou over. Maar dat ie lekker is weet ik zeker. Je kan hem zo eten, maar een klein beetje (zelfgemaakte) jam erop is ook heel lekker.

Ingrediënten:
✓ 4 gele bananen
✓ 4 eieren
✓ 120 gram witte amandelpasta
✓ 60 gram kokosolie of roomboter, gesmolten
✓ 2 eetlepels citroensap
✓ 70 gram kokosmeel
✓ 1 eetlepel kaneel
✓ 1 theelepel bakzout
✓ Snuf zeezout

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarmen en voorbereiden:
    Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet je bakblik goed in met kokosolie of roomboter of bekleed het met bakpapier, zodat het brood makkelijk loskomt.

  2. Beslag maken:
    Prak de bananen in een ruime kom tot een smeuïge massa. Voeg de eieren, (witte) amandelpasta, gesmolten kokosolie (of roomboter) en citroensap toe en meng alles goed door elkaar.

  3. Droge ingrediënten toevoegen:
    Zeef het kokosmeel om klontjes te voorkomen. Voeg vervolgens de kaneel, het bakzout en een snuf zeezout toe aan het bananenmengsel en roer tot een homogeen beslag.

  4. Bakken:
    Giet het beslag in het voorbereide bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak het bananenbrood 50–55 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid met een satéprikker; als deze er schoon uitkomt, is het brood klaar.

  5. Afkoelen en serveren:
    Haal het brood uit de oven en laat het volledig afkoelen in het bakblik of op een rek voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk!

Wil je elke week een lekker nieuw recept en handige tips voor een gezonde buik in je mail box? Schrijf je dan hier in en ontvang inspiratie, praktische inzichten, waardevolle tips en praktische adviezen die goed zijn voor je darmen.

Recepten die je misschien intressant vindt...