Lekker, makkelijk en licht. Deze soep rijk aan vezels en bevat plantaardige eiwitten uit de kikkererwten. Fijn als lunch of lichte avondmaaltijd.
Ingredienten:
✓ 1 broccoli
✓ 1 blik kikkererwten (uitgelekt, afgespoeld)
✓ 1 kleine ui of een stuk prei
✓ 1 teentje knoflook (optioneel)
✓ 750 ml groentebouillon (zonder gistextract)
✓ 1 el olijfolie of kokosolie
✓ Sap van ½ citroen
✓ Zwarte peper naar smaak
✓ Verse peterselie of (plantaardige/lactosevrije) yoghurt (optioneel, als topping)
Bereidingswijze:
- Ui fruiten:
Snipper de ui (of snijd de prei in ringen). Verhit de olie in een soeppan en fruit zachtjes aan. Voeg eventueel fijngehakte knoflook toe. - Groenten en peulvruchten toevoegen:
Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Voeg samen met de kikkererwten toe aan de pan. Roer even om. - Bouillon erbij:
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 10-12 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is. - Soep pureren:
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. - Op smaak brengen:
Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper. - Serveren:
Serveer eventueel met een lepeltje plantaardige yoghurt of wat fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Wil je elke week een lekker nieuw recept en handige tips voor een gezonde buik in je mailbox? Schrijf je dat hier in en ontvang inspiratie, praktische inzichten, waardevolle tips en adviezen die goed zijn voor je darmen.