Recepten

Quinoa salade met gerookte kip

Op zoek naar een lekker en gezond recept dat makkelijk te maken is? Probeer dan eens deze maaltijdsalade, hij staat zo op tafel. En ook fijn: dit is zo’n salade die je makkelijk op voorhand kan maken en dan meenemen naar je werk. Ook lekker als lichte avondmaaltijd, zeker met wat extra rucola erdoor.

WAT HEB JE NODIG?

  • 120 gram quinoa (of kikkererwtencouscous)
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram zwarte of groene olijven
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1 klein blikje mais (ca. 140 gram uitgelekt)
  • 2 el rode pesto
  • Flinke hand sla naar keuze (rucola past hier goed bij)
  • Handje verse bieslook
  • Peper en zout naar smaak

HOE MAAK JE HET?

  1. Quinoa koken of couscous bereiden
    Breng een pan met water aan de kook en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen. Gebruik je kikkererwtencouscous, dan hoef je het alleen met kokend water te overgieten en 5 minuten te laten staan.
  2. Groenten en kruiden snijden
    Snijd de komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes en olijven en hak de bieslook fijn.
  3. Alles mengen
    Doe de quinoa of couscous in een grote kom samen met de gesneden groenten, mais, gerookte kip (in stukjes of reepjes), rucola en rode pesto.
  4. Op smaak brengen en serveren
    Breng op smaak met peper en zout, meng alles nog een keer goed door elkaar. Serveer direct of bewaar in de koelkast. Deze salade blijft zeker een dag goed en is dus ideaal als mealprep. 

Tip: Je kan natuurlijk gewoon rode pesto uit een potje gebruiken, maar als je echt voor gezond wil gaan, maak je het zelf. De meeste kant-en-klare pesto’s bevatten zonnebloemolie. Zelf maken met extra vierge olijfolie is niet alleen lekkerder, maar ook beter voor je omega 3:6 balans.

Eet smakelijk!

Recepten die je misschien intressant vindt...