Recepten

Bananenijs met amandel en pure chocolade

Een makkelijk én buikvriendelijk ijsrecept zonder gedoe. Met amandel, banaan en pure chocolade maak je in een paar minuten een romig ijsje dat je zo uit de blender kunt eten – of nog even laat opstijven in de vriezer.

wat heb je nodig?

  • 1 banaan, in plakjes en bevroren
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • Ongeveer 100 ml amandelmelk
  • ½ el ahornsiroop (optioneel)
  • 10 g pure chocolade (min. 70%), in kleine stukjes of als chips
  • Snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Alles mengen behalve de chocolade
    Doe de bevroren banaan, amandelpasta, amandelmelk, ahornsiroop en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg zoveel amandelmelk toe dat de ingrediënten net niet helemaal onderstaan.

  2. Chocolade toevoegen
    Is het mengsel mooi romig? Roer dan de pure chocolade er met een lepel doorheen.

  3. Direct eten of nog even invriezen
    Hou je van een zacht en romig ijsje, dan  kun je het  meteen serveren. Liever wat steviger? Laat het dan 30 tot 60 minuten opstijven in de vriezer.

Tip: Gebruik je een blender in plaats van een keukenmachine? Zet hem dan op de laagste stand en laat hem een tijdje rustig draaien. Zo voorkom je dat hij vastloopt. Een beetje extra amandelmelk toevoegen kan ook helpen.

Eet Smakelijk!

Wil je elke week een lekker nieuw recept en handige tips voor een gezonde buik in je mailbox? Schrijf je dan hier in en ontvang inspiratie, praktische inzichten, waardevolle tips en praktische adviezen die goed zijn voor je darmen.

Recepten die je misschien intressant vindt...