Iets lekkers en toch voedzaam voor op je boterham? Deze kipsalade is makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen. Net even wat beter dan kaas of kipfilet uit een pakje.
Ingrediënten:
✓ 1 kipfilet
✓ 300 ml kippenbouillon (bijv. van een blokje)
✓ 1/2 rode ui of 2 bosuitjes
✓ 2 augurken
✓ 1 stengel bleekselderij
✓ 2 eetlepels Griekse yoghurt of (lactosevrije) Skyrr
✓ 2 eetlepels roomkaas
✓ 1 eetlepel mayonaise
✓ 1 theelepel mosterd
✓ sap van een 1/2 citroen
✓ 1 theelepel gerookt paprikapoeder
✓ Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
1. Kip koken:
Breng 300 ml water aan de kook en voeg een bouillonblokje toe. Kook de kipfilet hierin in ongeveer 10 minuten gaar. Controleer of de kip gemakkelijk uit elkaar te trekken is met een vork.
2. Kip fijnmaken:
Haal de kip uit de pan, laat iets afkoelen en trek met twee vorken uit elkaar. Snijd eventueel nog wat fijner met een mes.
3. Saus maken:
Meng de kwark met roomkaas, mayonaise en mosterd in een kom.
4. Groente en kruiden toevoegen:
Snipper de ui, snijd de bleekselderij en augurk fijn en voeg toe aan het mengsel. Breng op smaak met citroensap, paprikapoeder, peper en zout.
5. Kip erdoor mengen:
Voeg de kip toe aan het geheel en roer alles goed door. Proef en breng eventueel verder op smaak.
6. Serveren:
Lekker op een volkoren zuurdesemboterham en wat avocado er op.
Eet smakelijk!
Wil je elke week een lekker nieuw recept en handige tips voor een gezonde buik in je mail box? Schrijf je dan hier in en ontvang inspiratie, praktische inzichten, waardevolle tips en praktische adviezen die goed zijn voor je darmen.