Recepten

Marry Me Butterbeans

Ze zeggen dat je met dit recept mensen voor altijd aan je bindt. Ik hoop natuurlijk dat jullie mij ook trouw blijven! Deze twist op de bekende Marry Me Chicken maakt gebruik van butterbeans waardoor het een buikvriendelijke maaltijd vol met vezels wordt.

Ingrediënten:
(2 personen)

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150ml plantaardige kookroom
  • 50gr zongedroogde tomaatjes
  • 25gr Parmezaanse kaas
  • 1 blik (400gr) butterbeans *
  • 2 flinke handen spinazie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Spoel de bonen in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de in kleine stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe en de Italiaanse kruiden toe, roer even door en voeg dan de plantaardige room toe. Kook op laag vuur, ongeveer 5 minuten, roer regelmatig door. Voeg de butterbeans en de Parmezaanse kaas toe en verwarm even mee. Voeg daarna de spinazie toe en roer voorzichtig door de saus tot de blaadjes geslonken zijn. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Lekker met volkoren(!) pasta. Ik had gekozen voor quinoa, ook erg lekker.

* Butterbeans zijn grote witte bonen. Kun je ze niet vinden? Cannellinibonen of kikkererwten zijn ook een optie. Of vervang de bonen door kipfilet – minder vezels, maar nog steeds lekker.

Recepten die je misschien intressant vindt...