Deze Thaise kippensoep is echt lekker. Door te doseren met de peper en gember kan je hem net zo pittig maken als je zelf wilt. De kokosmelk voegt gezonde vetten toe en de kipfilet zorgt voor de eiwitten.
Ingrediënten:
✓ 300 gram kipfilet
✓ 250 gram champignons
✓ 1 rode paprika
✓ 1 rode ui
✓ 2 teentjes knoflook
✓ 1 rode peper (of 2 voor extra pit)
✓ 4 cm verse gember
✓ 2 stengels sereh (citroengras)
✓ 800 ml kippenbouillon
✓ 400 ml kokosmelk (1 blik)
✓ Sap van 1 limoen
✓ Scheutje vissaus
✓ Scheutje olie
✓ Handje verse koriander
Bereidingswijze:
- Ui, knoflook en peper fruiten:
Snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit dit trio een paar minuten op laag vuur. - Groenten voorbereiden:
Snijd de paprika in dunne, korte reepjes en de champignons in kwarten. Voeg toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee. - Gember en vloeistoffen toevoegen.
Rasp de gember boven de pan. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe. - Sereh erbij:
Kneus de serehstengels en maak er een knoop in. Voeg toe aan de soep en breng aan de kook. - Kip garen:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en voeg toe zodra de soep kookt. Laat de soep 5 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan, tot de kip gaar is. - Op smaak brengen:
Verwijder de serehstengels uit de soep. Voeg limoensap en een scheut vissaus toe. Proef en breng eventueel extra op smaak. - Serveren:
Garneer met fijngehakte koriander. Lekker als maaltijdsoep of voorafje.
Bron: Koken met Karin
Eet smakelijk!
Wil je elke week een lekker nieuw recept en handige tips voor een gezonde buik in je mailbox? Schrijf je dan hier in en ontvang inspiratie, praktische inzichten, waarde volle tips en adviezen die goed zijn voor je darmen.