Deze eenvoudige en smaakvolle zalmstoofpot met kokosmelk, zoete aardappel en spinazie krijgt een fris accent door de limoen en een pittige twist van de rode currypasta. Een heerlijk eenpansgerecht boordevol vezels, gezonde vetzuren én groenten.
WAT HEB JE NODIG?
- 1 ui
- 1 flinke zoete aardappel
- 1 stronk broccoli
- 2 el olijfolie
- 1 el rode currypasta
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- peper en zout
- 2 zalmfilets
- 1 tl knoflookpoeder
- 300 g spinazie
- 1 limoen
- 2 takjes dille
HOE MAAK JE HET?
- Voorbereiden
Snipper de ui. Was de zoete aardappel (schil mag blijven) en snijd in blokjes van ongeveer 2-3 cm. Snij de broccoli in kleine roosjes - Even bakken voor extra smaak
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg de currypasta en aardappelblokjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is en de saus iets is ingedikt. - Groenten en zalm toevoegen
Voeg de broccoli en spinazie toe en roer tot de spinazie geslonken is. Pers de limoen erboven uit. Dep de zalmfilets droog en bestrooi met knoflookpoeder, peper en zout. - Zalm garen
Leg de zalm boven op de curry, doe de deksel op de pan en laat de vis 7 minuten zachtjes garen. Haal daarna de deksel van de pan en breek de zalm voorzichtig in grove stukken. Schep deze door de curry. - Serveren
Hak de dille grof en garneer de curry met wat dille.
Tip: Heb je nog een restje over? Deze stoofpot is de volgende dag misschien nóg lekkerder. Bewaar goed afgedekt in de koelkast.
Eet smakelijk!
- Vezels: ca. 10 gram
- Eiwitten: ca. 30 gram
- Plantenpunten: 6 (ui, zoete aardappel, broccoli, spinazie, limoen, dille)
Wil je elke week een lekker nieuw recept en handige tips voor een gezonde buik in je mailbox? Schrijf je dan hier in en ontvang inspiratie, praktische inzichten, waardevolle tips en praktische adviezen die goed zijn voor je darmen.