Recepten

Volkoren pasta met groene pesto, kip en groenten

Deze pasta zit vol groenten zoals broccoli, doperwten en haricots verts, en staat in een mum van tijd op tafel. Met een frisse erwtenpesto en een stevige basis van volkoren pasta is het een gezonde, smaakvolle maaltijd. Kies voor volkoren pasta of een voedzame glutenvrije optie, zoals linzen- of boekweitpasta, en laat bewerkte ‘glutenvrije’ pasta liever staan.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 120 gram volkoren pasta (voor glutenvrij: kies linzen- of boekweitpasta)
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gram haricots verts
  • 150 gram doperwten
  • 1 courgette, in stukjes
  • 1 bosje verse basilicum
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas (+ extra voor serveren)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie (+ extra voor bakken)
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de groenten: Blancheer, kook of stoom de haricots verts en doperwten kort. Ze moeten beetgaar blijven.
  2. Koken van de pasta: Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje van het kookwater.
  3. Maken van de erwtenpesto: Pureer de helft van de doperwten met 20 gram Parmezaanse kaas, de helft van de basilicum en 1 eetlepel olijfolie tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bereiden van de kip en groenten: Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui glazig en voeg de blokjes kipfilet toe. Bak de kip ongeveer 2 minuten aan. Voeg de broccoli toe en bak deze 2-3 minuten mee. Doe daarna de courgette, haricots verts, de overige doperwten en de geperste knoflook erbij. Bak alles nog enkele minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Saus en afwerking: Voeg de gekookte pasta en de groene erwtenpesto toe aan de pan met kip en groenten. Roer goed door. Voeg indien nodig wat van het achtergehouden pastawater toe om de saus iets losser te maken. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  6. Serveren: Serveer de pasta met extra geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog wat verse basilicumblaadjes.

Vezels 14,9 gram

Eiwitten 50 gram

Plantpunten 8

Eet smakelijk!

Wil je elke week een lekker nieuw recept én handige tips voor een gezonde buik in je mailbox? Schrijf je hieronder in en ontvang inspiratie, praktische inzichten en fijne eetideeën die goed zijn voor je darmen!

Recepten die je misschien intressant vindt...